energiatanúsítvány Ráckevei járás

energiatanúsítvány Ráckevei járásban

Energetikai tanúsítvány készítése Ráckevén és környékén adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz gyors határidővel, a helyszíni szemlétől számítva egy – két munkanapon belül. Kiszállási területek: Ráckeve, Dömsöd, Kiskunlacháza, Áporka, Makád, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu. Energetikai tanúsítvány árak

Használatbavételi engedélyhez és pályázathoz jelenleg nem tudom vállalni az energetikai tanúsítványok elkészítését.

Megrendelés a 06-20-912-1405-ös telefonszámon

Mobiltelefonról azonnal hívható, csak kattintson a telefonszámra, hétköznapokon 8:00 – 17:30 között elérhető vagyok.

Fizetés és átvétel

Fizetés készpénzben a helyszínen, vagy utalással. Fizetés után küldöm a digitális aláírással ellátott tanúsítványt E-mailben. Az ár 1 db kinyomtatott példány postaköltségét is tartalmazza. Energetikai tanúsítvány ára

Helyszíni szemle

energiatanúsítványA helyszíni szemle 30-40 perc/ház. Helyrajzi számot kérem készítse ki. A helyszíni szemlén: alaprajz készítése, gyors mérések lézeres távolságmérővel. Rétegrendek azonosítása, falak födém, tetőszerkezet. Régebbi építésű házaknál nem szükséges tervdokumentáció. Újabb építésű ingatlanokhoz műszaki leírás feltétlenül szükséges, beszerezhető az önkormányzattól. A helyszíni szemle végén néhány fénykép készítése.

Mikor kell energetikai tanúsítványt készíttetni?

2012 január 1-jétől minden értékesítésre kerülő és tartósan bérbe adott épületre kötelező az energetikai tanúsítás Európai uniós előírás alapján. Minden tanúsítványnak egyedi azonosító kódja van (HET kód).

Mikor nem kell energetikai tanúsítvány?

176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról 1. § (2) alapján: Nem kell tanúsítványt készíteni:

  • az önálló, más épülethez nem csatlakozó, 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületre; (azaz ha 50 m2-nél kisebb az egész épület)

  • az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre; (például nyaraló)

  • a legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre, fólia- vagy sátorszerkezetre;

  • hitéleti célra használt épületre; (templom)

  • a nem lakás céljára használt alacsony energiaigényű olyan mezőgazdasági épületre, amelyben a levegő hőmérséklete a fűtési rendszer üzemideje alatt nem haladja meg a 12 °C-ot vagy négy hónapnál rövidebb ideig kerül fűtésre és két hónapnál rövidebb ideig kerül hűtésre;

  • műhelyre vagy az ipari területen lévő épületre, ha abban a technológiából származó belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat időtartama alatt nagyobb, mint 20 W/m2, vagy a fűtési idényben több, mint húsz-szoros légcsere szükséges, illetve alakul ki.

Besorolás Minőségi osztályának szöveges jellemzése
AA++ Minimális energiaigényű
AA+ Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő
CC Korszerű
DD Korszerűt megközelítő
EE Átlagosnál jobb
FF Átlagos
GG Átlagost megközelítő
HH Gyenge
II Rossz
JJ Kiemelkedően rossz

 

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.