energetikai tanúsítvány ára

energetikai tanúsítvány árak

Hiteles energetikai tanúsítvány készítése adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz, gyors határidővel. Helyszíni szemlével, mérésekkel az új számítási módszertan alapján. A helyszíni szemlétől számítva 1 – 2 munkanapon belül.

Kiszállási területek:

Alsónémedi, Apaj, Áporka, Bugyi, Délegyháza, Dunaharaszti, Dunavarsány, Dömsöd, Halásztelek, Kiskunlacháza, Kunszentmiklós, Makád, Majosháza, Ráckeve, Szigetbecse, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Taksony, Tass, Tököl.

Energetikai tanúsítvány ára 2024

Típus Árak Bruttó
Felújítandó ház AKCIÓ 200 m2-ig 25.000.-Ft
Társasházi lakás* 20.000.-Ft
Tetőtéri lakás 80 m2-ig 28.000.-Ft
Egyszintes családi ház, házrész 80 m2-ig 28.500.-Ft
Egyszintes családi ház, házrész 81 – 150 m2 32.500.-Ft
Többszintes családi ház, sorház 150 m2-ig 35.500.-Ft-tól
Többszintes családi ház, sorház 151 m2 felett Egyedi árak
Nem lakóépület (iroda, üzlet) Egyedi árak
Nyomtatás és postázás 1.500.-Ft

Energetikailag felújítandó ház: külső hőszigetelés nélküli, korszerűtlen régi nyílászárók, jellemzően régebbi építésű, például Kádár kocka házak.

Az árak 2024. január 3-tól érvényesek adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz a felsorolásban szereplő településeken. Az ár tartalmazza a kiszállási költséget is. Elkészítés a helyszíni szemlétől számítva 1-2 munkanapon belül. Sürgősségi (12 órán belüli) felár +8.000.-Ft, ha tudom vállalni. Nem lakóépülethez, üzlethelyiséghez, irodához, pályázathoz vagy használatbavételi engedélyhez egyedi árak alapján.

* Az ár nem vonatkozik a tetőtéri vagy belső 2 szintes lakásra.

A digitális aláírással ellátott, lepecsételt, hiteles energetikai tanúsítványt a helyszíni szemlétől számítva 1-2 munkanapon belül E-mailben küldöm. Az elkészült dokumentum HET kódot és QR kódot is tartalmaz (QR  kód jelenleg még még nem működik), amit az Országos Építésügyi Nyilvántartás generál és az elektronikus nyilvántartásában lekérdezhető; www.oeny.hu/oeny/e-tanusitas

Általában elektronikus formában elfogadják a tanúsítványokat a szerződésekhez. Az ár nem tartalmazza a nyomtatás és postaköltséget. Nyomtatás és postaköltség + 1.500.-Ft, ha kéri.

Megrendelés a 06-20-912-1405-ös telefonszámon

Mobiltelefonról azonnal hívható, kattintson a telefonszámra. Hétfőtől – csütörtökig 8:00 – 17:00, pénteken 8:00 – 14:00 óra között elérhető vagyok.

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Az aláírással ellátott, lepecsételt, hiteles energetikai tanúsítványt a helyszíni szemlétől számítva 1-2 munkanapon belül E-mailben küldöm. Az elkészült dokumentum HET kódot és QR kódot is tartalmaz, amit az Országos Építésügyi Nyilvántartás generál és az elektronikus nyilvántartásban lekérdezhető.

Általában (99%-ban) elektronikus formában elfogadják a tanúsítványokat a szerződésekhez. Az ár nem tartalmazza a nyomtatás és postaköltséget. Nyomtatás és postaköltség + 1.500.-Ft, ha kéri.

Használatbavételi engedélyhez és pályázathoz jelenleg nem tudom vállalni az energetikai tanúsítványok elkészítését.

Mi az energetikai tanúsítvány?

energetikai tanúsítványAz energetikai tanúsítvány egy energetikai megfelelőséget igazoló számítás. A tanúsítvány megmutatja, hogy milyen szintű az adott épület energiahatékonysága. Megmutatja az épület összesített energetikai jellemzőjét és a CO2 kibocsátás értékét. A közel nulla energiaigényű épület követelmény értékéhez képest, százalékos arányban kifejezve.

Az energetikai tanúsítvány az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/844 IRÁNYELVE (2018. május 30.) az épületek energiahatékonyságáról szóló 2010/31/EU irányelv és az energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelv módosításáról szóló irányelvet szolgálja.

Unió elkötelezett egy fenntartható, versenyképes, biztonságos és dekarbonizált energiarendszer kialakítása iránt. Az energiaunió és a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó éghajlat- és energiapolitikai keret ambiciózus uniós kötelezettségvállalásokat tartalmaz a következők tekintetében: az üvegházhatásúgáz-kibocsátás további, az 1990. évi szinthez képest 2030-ig legalább 40 %-kal történő csökkentése, a megújulóenergia-fogyasztás arányának növelése, az uniós szintű célkitűzéseknek megfelelő energiamegtakarítás, valamint az európai energiabiztonság, versenyképesség és fenntarthatóság javítása.

EU elkötelezett aziránt, hogy 2050-re fenntartható, versenyképes, biztonságos és dekarbonizált energiarendszert alakítson ki. A tagállamoknak és a beruházóknak az említett cél eléréséhez arra irányuló intézkedésekre van szükségük, hogy 2050-re elérhető legyen az üvegházhatásúgáz-kibocsátásra vonatkozó hosszú távú cél és megvalósuljon az Unió teljes széndioxid-kibocsátásának hozzávetőlegesen 36 %-áért felelős épületállomány dekarbonizálása.

Törekedni kell az energiaellátás dekarbonizálása és a végső energiafogyasztás csökkentése közötti költséghatékony egyensúly megtalálására. E célból a tagállamoknak és a beruházóknak olyan, egyértelmű elképzelés alapján kell kialakítaniuk szakpolitikáikat és beruházási döntéseiket, amely a rövid távú (2030), középtávú (2040) és hosszú távú (2050) célok elérése érdekében indikatív nemzeti energiahatékonysági mérföldköveket és intézkedéseket tartalmaz.

E célokat és az Unió általános energiahatékonysági törekvéseit szem előtt tartva alapvető fontosságú, hogy a tagállamok meghatározzák hosszú távú felújítási stratégiáik elvárt eredményeit.

A Bizottság hatástanulmánya szerint az energiahatékonyságra vonatkozó uniós célok költséghatékony megvalósításához évente átlagosan az épületállomány 3 %-át kellene felújítani. Figyelembe véve, hogy az energiamegtakarítás esetenkénti 1 %-os növekedése a földgázimport 2,6 %-os csökkenését vonja maga után, a meglévő épületállomány felújítására vonatkozó törekvések egyértelműsítése nagy jelentőséggel bír. Forrás: An official website of the European Union

Az EU az európai klímarendeletben vállalja, hogy a 2050-re eléri a karbonsemlegességet

Az EU célja, hogy 2050-re klímasemleges legyen. Egy olyan gazdaság, amely nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár. Ez a célkitűzés az európai zöld megállapodás középpontjában áll valamint az EU Párizsi Megállapodás szerinti globális éghajlat-politikai kötelezettségvállalásával van összhangban. Az EPBD célja, hogy elősegítse az épületek energiateljesítményének javítását az Európai Unión belül. Az EU-ban a fűtés, a hűtés és a háztartási meleg víz a háztartások által fogyasztott energia 80 %-át teszi ki.

Európa karbonsemlegessé válásához szükség van az Unió épületeinek felújítására, hogy növekedjen energiahatékonyságuk, és kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagoktól.  A „kibocsátásmentes épület” az új épületekre vonatkozó új szabvány: azt a szintet jelenti, amelyet a mélyfelújítások által 2030-ig el kell érni, 2050-re pedig a tervek szerint a teljes épületállománynak el kell érnie. Forrás: az Európai Unió hivatalos honlapja

A tanúsítvány célja

Az energiatanúsítvány bevezetésével az volt az Európai Unió célja, hogy hosszabb távon az alacsony energiaigényű, korszerű épületek irányába tolódjon a kereslet. További cél, hogy információt adjon és javítsa az épületállomány energiahatékonyságát és hozzájáruljon a CO2 kibocsátás csökkentéséhez. Segítse a tulajdonosokat és a vevőket vagy a bérlőket az ingatlan energetikai állapotának megismerésében. Előmozdítsa az energetikai korszerűsítést és hozzájáruljon az energiaköltégek csökkentéséhez.

Mit mutat meg az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány a lakás energetikai tulajdonságairól tájékoztat. Megmutatja az épület vagy a lakás összesített energetikai jellemzőjét, vagyis az 1 m2-re jutó éves nem megújuló primer energia felhasználását, és a CO2 kibocsátás értékét. A közel nulla energiaigényű épületek követelményhez képest százalékban kifejezve. Tartalmaz még többek közt épületszerkezeti, épülettechnikai rendszer értékelést és részletes korszerűsítési javaslatot is.

Hozzászólások lezárva.