energetikai tanúsítvány ára

energetikai tanúsítvány árak 2020

Energetikai tanúsítvány készítése, gyors határidővel adásvételi szerződéshez a Szigetszentmiklósi és a Ráckevei járásban. Az árak tartalmazzák kiszállást, helyszíni mérésseket, és egy darab nyomtatott példány postázását elsőbbségivel. Egyszintes családi ház akció!

Régebbi építésű, (felújítandó) egyszintes családi házra Bruttó 14.000.-Ft

Ingatlan jellemzői Bruttó ár
Társasházi lakásra 11.000.-Ft
Régebbi építésű, egyszintes családi házra AKCIÓ Bruttó 14.000.-Ft
Újabb építésű, egyszintes családi házra, házrészre 17.000.-Ft
Tetőtér beépítéses családi házra  25.000.-Ft

energetikai tanúsítvány árakTeljes felmerülő költség helyszíni mérésekkel. Az árak ingatlan adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz érvényesek és 250 m2-nél kisebb ingatlanra vonatkozik, m2-től függetlenül. Nem vonatkozik: pályázathoz vagy használatbavételi engedélyhez. Nem vonatkozik: napelemes, napkollektoros házban lévő, vagy geotermikus-, hőszivattyús-, vagy elektromos fűtésű ingatlanok. Az árak 2020.07.01-től érvényesek. Az ár nem tartalmazza a műszaki dokumentáció beszerzését. Régebbi építésű (1980 előtt épített) ingatlanokhoz nem szükséges műszaki információ, de ha van segítség.

Energetikai tanúsítvány tartalma

Az energetikai tanúsítvány alátámasztó számítást az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet (a továbbiakban: Rend.) alapján kell elkészíteni.

Új épület építése esetén a tanúsítvány elkészíttetéséről az építtető gondoskodik, a használatbavételi engedélyre vagy a használatbavétel tudomásulvételére irányuló kérelem benyújtását megelőzően, illetve az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényben meghatározott egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem benyújtását megelőzően.

Az épület vagy önálló rendeltetési egység értékesítésre vagy bérbeadásra való kínálásakor a reklámban fel kell tüntetni az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai minőség szerinti besorolását, amennyiben a tanúsítvány rendelkezésre áll. Számítási módszerek : egyszerűsített vagy részletes. A részletes és az egyszerűsített számítási módszerek egyes lépései felváltva, vegyesen is alkalmazhatók. A tanúsítvány nem igazolja és nem helyettesíti az épületre előírt másfajta követelmény teljesítését. A tanúsítvány tíz évig hatályos. Ha a tanúsítvány hatálya alatt az épületre irányadó jogszabályban meghatározott követelményérték megváltozik, az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni, ha a tanúsítvány hatálya alatt eladás, vagy bérbeadás történik. Új tanúsítvány készítésével az előző hatályát veszti.

Besorolás Minőségi osztályának szöveges jellemzése
AA++ Minimális energiaigényű
AA+ Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő
CC Korszerű
DD Korszerűt megközelítő
EE Átlagosnál jobb
FF Átlagos
GG Átlagost megközelítő
HH Gyenge
II Rossz
JJ Kiemelkedően rossz

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.